Home

Welkom op de website van Garnital – Cutting Tools.

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in knip- en snijmaterialen en toepassingen. Ons gamma beslaat een heel uitgebreide range van snijgereedschappen en aanverwante artikelen. Dit gaat van scharen voor het knippen van gewoon- en technisch textiel, kerf – en controletangen, ponstangen, aftekenmaterialen e.d. over handsnijmachines. Dit zowel elektrisch, pneumatisch als op batterij, voor het snijden van een zeer uitgebreid scala aan producten zoals textiel, technische weefsels, composietmaterialen, rubber, kunstgras, … naar snijmachines voor inbouw in productielijnen.

Zo veilig mogelijk snijden op de werkvloer is een belangrijk issue in snij-ongeval preventie en het daaraan gekoppelde medisch-en verzekeringsgebonden kostenbudget. Daarom bieden wij ook een uitgebreid gamma veiligheidsmessen aan in verschillende veiligheidsgradaties.
Tevens behoren ook volautomatische, computergestuurde snijtafels die in een uitgebreide range van industrieën hun capaciteiten tonen tot het pakket.
Samengevat, van basic knippen met topkwaliteit scharen, over technische scharen toepasbaar op de meest recent ontwikkelde  technische weefsels tot het neusje van de zalm op gebied van high-tech computergestuurde snijtafels voor het verwerken van verschillende types materiaal.
Daarnaast biedt Garnital – Cutting Tools ook de mogelijkheid om snijmessen voor specifieke snij-doeleinden en machinebouw te laten vervaardigen. En dit volledig volgens de specificaties en wensen van de klant, zowel wat de afwerking als de gebruikte staalsoort betreft. Hieronder geven we u een overzicht van de verschillende merken die wij vertegenwoordigen, dewelke stuk voor stuk in hun specialiteit toonaangevend zijn op gebied van kwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten.

 
RASOR Snijmachines – Machines à découper.

ROBUSO Scharen / snijmachines / toebehoren Ciseaux / machines à découper / outils.

GUNNAR –  Fully computer controlled, flat bed single layer cutter for technical textiles and composites

 

 MARTOR Premium snijgereedschappen voor veiligere snijoplossingen   op de werkvloer.

 

Garnital – Mousse op maat, Zitmeubelstoffen en Stoffeermaterialen.

Naast alles wat met knippen en snijden te maken heeft kan je bij Garnital ook terecht voor mousse op maat voor kussens van in – en outdoor zitmeubelen, stoelen, caravans, mobilehomes, matrassen…, evenals de bijbehorende in–en outdoor zitmeubelstoffen. Tevens zijn ook stofferingsmaterialen en gereedschappen verkrijgbaar, want Garnital is al ruim 40 jaar actief als groot–en kleinhandel in stoffeermaterialen en toebehoren.

De nodige info hierover vind u onder de rubriek ” Stoffeermaterialen “

.