Welkom op de website van Garnital – Cutting Tools.

Als verdeler en invoerder van de kwalitatief zeer hoogstaande scharen van het merk Robuso bieden wij onze klanten een uitgebreid gamma scharen aan voor zowel het klassieke werk zoals textiel, evenals voor het snijden van technische weefsels zoals glasvezel, carbon en aramide. In aanvulling op dit gamma scharen, bieden wij eveneens accusnijmachines, pons- en controletangen, aftekenmaterialen en andere aanverwante artikelen aan.

Daarnaast bieden wij eveneens als invoerder en verdeler voor de regio Benelux de snijmachines van het merk Rasor aan. Dit gamma bevat een zéér uitgebreid pallet elektrische, pneumatische en batterij aangedreven snijmachines. Zowel kleine als middelgrote maar zeer krachtige handsnijmachines en tafelmodellen voor het snijden van textiel, maar ook vloerbekleding, rubber, leder ed. vallen binnen het snijbereik. Voor al deze machines zijn ook railsystemen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Dankzij de sterke troef van Rasor, dat zowel ontwikkeling als productie in eigen huis gebeurt, is het eveneens mogelijk een aantal machines aan te bieden die tegemoet komen aan de noden van de moderne industrie, die in een snel tempo nieuwe technische weefsels ontwikkelt voor de composietmarkt. Door deze ontwikkelingen is er een stijgende vraag naar snijmachines die composietmaterialen zoals aramide, glasvezel, carbon,…., op een veilige, snelle en doeltreffende manier kunnen snijden. Daarnaast kunnen wij ook nog een reeks speciaal ontwikkelde inbouw-snijmachines voor productielijnen met volcontinu dienst aanbieden, zodat wij ook op dat vlak aan de vraag van machinebouwers en industrie kunnen voldoen. Als laatste in het gamma van Rasor moeten we nog de Sportline-lijn vermelden. Een reeks machines speciaal ontwikkeld voor het snijden van kunstgrastapijt en sportvloeren.

Voor de volautomatische, computer gestuurde snijprocessen bieden wij de tafels van onze partner Gunnar aan. Deze tafels worden in Zwitserland ontwikkeld en gebouwd, met gebruikmaking van de meest recent ontwikkelde technieken en materialen, voor zowel het hard – als software gedeelte. De tafels bieden de mogelijkheid om een grote verscheidenheid van zowel enkel als meerlagige (afhankelijk van het weefsel) materialen te snijden. Dankzij het breed scala aan extra tools en opties, zoals bv. de volautomatische diepte instelling van het snijmes en het zeer krachtige EOT tool is het mogelijk om voor veel verschillende snijtoepassingen en materialen een aangepaste oplossing aan te bieden. De tafels bewijzen dagelijks hun kwaliteiten, capaciteiten en Zwitserse precisie in verschillende sectoren, zoals luchtvaart, automotive, windenergie, zeevaart, isolatie…..enz.

Als laatste, maar niet minder belangrijk onderdeel van ons gamma bieden wij een volledige range veiligheidsmessen en toebehoren van Martor aan. Veilig snijden op de werkvloer en zo het risico op ongevallen met werkonbekwaamheid ten gevolge van snijongevallen drastisch verlagen is een belangrijke en nog vaak sterk onderschatte onkosten beperkende factor. Met de Martor veiligheidsmessen kan er in elk geval een een grote stap gezet worden richting ongeval preventie en persoonlijke bescherming op de werkvloer.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze website en kennis kan bijdragen bij het vinden van het juiste snijgereedschap voor uw specifieke toepassing.