Robuso scharen – gereedschap en machines

Wanneer we  over topkwaliteit scharen en aanverwante artikelen spreken, dan komen we automatisch bij het Duitse merk ROBUSO, gevestigd in Solingen dat al decenia het hart van de Duitse scharen en messen industrie is.

Het bedrijf werd in 1919 opgericht en produceerde toen in hoofdzaak scharen, scheermessen en scheermesjes voor kappers en winkels.

Wanneer in 1948 John Pukelsheim in het bedrijf stapte  werd de aandacht verlegt en begon men met het produceren van kwalitatief hoogstaande, gesmede scharen voor de kleding – en textielindustrie.

In 1984 nam de derde generatie, onder leiding van Reinhild Mohaupt en haar man het roer over. Er ontstond een toenemende vraag naar kwalitatief goede scharen voor de verwerking van technisch textiel, zoals aramide, glas-en koolstofvezel.

Voor deze toepassingen ontwikkelde ROBUSO de PROTON schaar, die de slijtage van de bladen door een speciale coating sterk verbeterde.

Momenteel biedt ROBUSO een zeer uitgebreid gamma professionele scharen en machines aan die inzetbaar zijn in de verschillende specifieke  industrieën.

Aangezien het grootste gedeelte van de productie van scharen nog steeds handwerk is, ontstaat hierdoor een grote flexibiliteit wanneer het gaat om specifiek aan de wensen van de klant waaraan de scharen aangepast moeten worden. Zo is het mogelijk om scharen te voorzien van micro vertanding, punten af te ronden wanneer bv het veiligheidsaspect een grote rol speelt, of de snijhoek van een schaar te herslijpen wanneer men uiterst precies moet knippen, bv leder.

Daarnaast biedt ROBUSO ook een uitgebreid assortiment gereedschappen aan zoals kerf-en kontroletangen, drevels, rolsnijders en aftekenmaterialen.

Dus wanneer je voor kwaliteit kiest, is de kans groot dat je met ROBUSO materiaal al een heel eind verder komt.